HTML

Várjuk a tavaszt...már megint

2017.02.02. 14:01 Watermill

hát igen... hosszú ez a tél de nagyon ráadásul jóval keményebb mint a tavalyi, hetekig nem emelkedik a hőmérő 0C fölé. Először talán ma két nap ónos eső és havazás után. Bár kopp-kopp az igazán durva bulit eddig megúsztuk az autópályán :-)

Merugye ingázunk tovább rendületlenül. Mindössze annyi a változás, hogy tavaly szeptemberben lecseréltünk a drága Focust egy Toyota Corollára ami a Széles Tomié volt előtte. Szerencsére a csodakombi a családban maradt mert az pedig megvették a Juditék. Már volt is rá szükség, pl. Karácsonyra együtt vettünk fát a Papával meg a Palival és egyszerre három fenőt szállítottunk a tetején.

 

Tényleg nem lesz ez így jó ha csak ennyire ritkán írok. Annyi minden történt tavaly március óta, hogyan írhatnám le?

Vivus tavaly bejutott az országos angolverseny szóbelijére amit Barcson rendeztek meg.... ühüm.. kicsit odébb van Győrtől. Áprilisban én vittem oda és a zsenikém 4. lett, dagadt is a büszke apa mellkasa. Meg a bokája is mert séta közben irtózatosan kifordult a járdán egy gödör miatt... Nagyon sok órát kellett utazni de volt időnk rengeteg beszélgetni na meg a Fiesta is egy álom, hogy tapad a kanyarokban :-)

Volt egy nagyszerű nyaralásunk is Balatonfüreden a Juditékkal együtt. Ugyanott mint tavalyelőtt a Galambos panzióban. Miénk volt a kétszobás apartman, övöké a folyosó túoldalán egy szoba. Ott voltak hárman a Krisztiánnal. Na meg persze Emilyvel aki rendszeresen átjárt hozzájuk játszani hiszen Krisztián a nagy fehér Isten. Ő a mindenki akivel Emy imád játszani. Szerencsére a dolog kölcsönös :-) Fantasztikusan telt az az egy hét, még az sem volt baj ha esett az eső. Fürödtünk sokat, voltunk Tihanyban, voltunk bobozni, ettünk rengeteg fagyit, a Palival meg vedeltük az alkoholmentes sört mint az igazi nagymenők... Sajnos a Juditék korábban hazajöttek, én hoztam őket haza a Fiestával aztán buszoztam vissza :-) Győr - Füred két és fél óra...

Vettünk trambulint az udvarra, akkorát, hogy öten is elférünk benne. Óriási buli, Bogi, Krisz sokat voltak nálunk a nyáron ugrálni, meg akkor már focizni, napozni, játszani popcornt enni. Már majdnem november volt mire a Palival szétszereltük és elraktuk. Már nagyon várom a jó időt, hogy újra elővehessük.

Emily szeptemberben elbúcsúzott a bölcsitől és októberrel elkezdte az ovit. Katica csoportos és hóvirág a jele. Átlag két heteket jár majd utána egy vagy két hetet beteg. Karácsony előtt is beteg volt két hétig, majd miután meggyógyult már nem is engedtük vissza, hogy legalább karácsonykor ne legyen megint lázas. Minden rendben is volt januárig, akkor jár két hetet aztán elkapta az influenzát ami tombol a városban. Vivi is egy hetet feküdt miatta :-(

Most itthon tombol a Mancs Őrjárat és Sam a Tűzoltó őrület :-) Nemsokára itt van viszont az ovis farsang ahol pedig Elzának fog öltözni a Jégvarázsból....

Az óvodát szereti, Kati nénit nagyon szereti, na meg persze őt is szereti mindenki, különösen a Misi aki a szájrapuszit is vele akarja gyakorolni.. a kis k....g :-) Már az új épületben kezdte meg az ovit, szép korszerű szobák, nagy, tiszta és világos minden. Ritkán marad ott alvásra, mamáék általában elhozzák. Főleg most majd február végétől amikor a mama is nyugdíjba meg.

Az óvodában rengeteget fejlődött. Szókincse, mozgása és az agresszivítása :-) Ha valami nem tetszik neki akkor engem rögtön üt, rúg :-) Megtanult lefelé is váltott lábbal menni a lépcsőn. Először én "kényszerítettem" rá utána meg tovább gyakorolta mindenkivel lefelé menet. Nagyon okos, érdeklődő, imádja a zenét, felismeri és megjegyzi a dallamokat.

Tesókája viszont nagyon durván kamaszodik amitől főleg az anyjának hullik a haja :-) Őrület, hogy idén már 17 lesz... péntekenként már a csajokal bandázik, járnak inni (kivéve a Vivit), koncertekre, slamre de a fiúk még elkerülték eddig kivéve egy első csókot jelentő szilveszteri kis kalandot egy 22 éves gépészmérnökkel... :-) Jelentkezett önkéntesnek a nyári ifjúsági olimpiára (EYOFF), idén megszerzi a jogsit is ha minden jól megy. Mobiltelefon a mindene, Snapchat a csúcs ebbe persze minket is belerántott mi pedig a Juditot :-) hehe

Heti két teniszt még mindig csinálja, ezen kívül néha otthon tornászik.

Az én Drágám teljes erőbedobással dolgozik a pénzügyi házikóban :-) amit januárban majdnem lecserélt a kórházra a durva leterheltség miatt de amikor meghallotta, hogy ott kb. feleannyit kínálnak neki mint a mostani helyén, inkább visszakozott... Fantasztikus anyuka elképesztő türelemmel és teherbírással. Néha azért sikerül elszabadulnunk egy vasárnapi mozizásra is. Legutóbb megnézte velem a Zsivány Egyest :-) Ja voltunk Szilveszter után 3 napot Füreden is wellnesselni ami alapjában jó volt csak a Hotel Resort Silverine már eléggé le van pukkanva... Emy jól érezte magát, Dia is tudott egyet edzeni illetve én is felfutottam a Muskátli utca tetejére... huhhh :-)

Most már tényleg várjuk a tavaszt. Idén több helyre el akarok menni a kiccsaláddal: Marchenpark, még egy hosszú hétvége a nyár előtt.... vannak tervek... meglássuk :-)

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://haromcsajesapa.blog.hu/api/trackback/id/tr5512176468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása